Faglig vorspiel: Chemsex, dragshow og sofasamtale med sexarbeidere!
Nov
29
6:00 PM18:00

Faglig vorspiel: Chemsex, dragshow og sofasamtale med sexarbeidere!

29. november blir det faglig vorspiel på Uhørt i Oslo! Det blir debatt om den nye anbudsordningen for hiv- og LAR-medisiner, samt diskusjon om chemsex: når skeive menn kombinerer sex og illegale rusmidler. Dragshow holdes av House of Divas og kvelden avsluttes med en sofasamtale med sexarbeidere, i tillegg til Open Mic med sexarbeidere.

View Event →

Forskerdebatt: Hvor skadelig er cannabis?
Oct
26
6:30 PM18:30

Forskerdebatt: Hvor skadelig er cannabis?

TEMAMØTE: Hvor skadelig er cannabis og hvilken politikk kan redusere skadene?

Program:
17.30 Ruspolitisk mingling
17.55 Velkomst og introduksjon av Foreningen Tryggere Ruspolitikk
18.00 Hvor skadelig er cannabis? - Professor Svend Davanger
18.30 Hvor skadelig er cannabis? - Forsker Amir Englund
19.00 Pause
19.10 Panelsamtale/debatt: Hva slags politikk vil begrense skadene mest?
19.45 Skadereduserende råd fra Rusopplysningen.no, fremført av lege Andreas Wahl Blomkvist
19.55- 20.00 Avslutning

View Event →
Hvordan sopp brukes som rusmiddel - Åpen medlemskveld med Klaus Høiland
Oct
11
6:00 PM18:00

Hvordan sopp brukes som rusmiddel - Åpen medlemskveld med Klaus Høiland

  • 22 Skippergata Oslo, Oslo, 0154 Norway (map)
  • Google Calendar ICS

Møt Foreningen Tryggere Ruspolitikk på åpen medlemskveld med Professor Klaus Høiland. Professor Høiland er mykolog og vil over 45 minutter ta oss inn i soppens verden, og fortelle hvordan sopp brukes som rusmiddel. Brukte egentlig vikingene fluesopp? Hva brukte Koryakkene i Sibir? Han går videre til Amerika med sine kulturer for hallusonogene sopper, og til slutt til Norge med vår Spiss fleinsopp.

Kafeen har både matservering og drikke. Foredraget er gratis og det blir uformell sosialisering etterpå.

Vel møtt!

View Event →
Avkriminalisering - hva skjer?
Oct
2
to Oct 3

Avkriminalisering - hva skjer?

  • Sparebanksgate 2 5017 Bergen (map)
  • Google Calendar ICS

Blir det lov å røyke cannabis i parken? Hvor mye MDMA kan man ha i lommen før man blir arrestert? Hva skjer med dem som blir tatt av politiet etter regjeringens reform? Og hvordan kan vi i Foreningen Tryggere Ruspolitikk være med å forme retningen slik at mennesker i alle deler av samfunnet tar minst mulig skade av ruspolitikken som skal føres etter en reform?

Foreningen Tryggere Ruspolitikk sin leder Ina Roll Spinnangr, og nestleder Dagfinn Hessen Paust kommer til Bergen for å fortelle om hvordan de jobber for å påvirke regjeringens nye rusreform. Det blir lett servering i en avslappet atmosfære, og mulighet for å stille spørsmål og møte andre hyggelige folk som er interessert i rusreform.

View Event →
Rusreformkonferansen 2018
Aug
21
8:30 AM08:30

Rusreformkonferansen 2018

I 2018 skal vi arrangere en ruspolitisk konferanse med nasjonalt innretning, da vi ser et behov for å fokusere på Norge i året som kommer. De fleste norske partier snakker om behovet for en “rusreform”, og flere partier har programfestet at de ønsker å flytte ansvaret for oppfølging av rusmiddelbrukere fra justis- til helsesektoren.
 
Flere partier trekker også Portugal frem som et forbilde. Samtidig ser vi et behov for mer kunnskap om hva Portugalmodellen er, hvilke deler av den som har fungert og ikke, hva vi kan lære av den og hvordan den kan forbedres ved en eventuell norsk rusreform.

Konferansen er rettet mot politikere, ansatte i helse- og justismyndighetene, kommunesektoren og aktører innen rusfeltet (som brukerforeningene, interessepolitiske foreninger og behandlingsinstitusjoner mfl). Hensikten er å bidra til økt kunnskap, interesse og engasjement for hvordan vi best kan forebygge rusproblemer gjennom en norsk rusreform der brukere møtes med tilbud om hjelp fremfor kriminalisering.

View Event →
Hva skal være politiets rolle etter rusreformen?
Jun
4
5:00 PM17:00

Hva skal være politiets rolle etter rusreformen?

Det er flertall på Stortinget for en rusreform der ansvaret for rusbrukerne overføres fra Justis til Helsedepartementet. Rusreformutvalget, som skal utrede hvordan dette skal skje i praksis, og hvilke lovendringer som er nødvendige, er snart i gang med sitt arbeid. Endringene vil i stor grad berøre politiet, og spesielt de forebyggende enhetene som jobber opp mot barn og ungdom.

View Event →