Fremtidens ruspolitikk
May
15
6:00 PM18:00

Fremtidens ruspolitikk

Ina Roll Spinnangr og Dagfinn Hessen Paust (Leder og nestleder av Foreningen Tryggere Ruspolitikk) kommer til Bergen for å snakke om rusreformen, om veien videre og hvorfor arbeidet for en tryggere og mer human ruspolitikk er så viktig.

Møt oss hos Det Akademiske Kvarter, Olav Kyrresgate 49

View Event →
Landskonferansen 2019
May
4
to May 5

Landskonferansen 2019

Dere er herved invitert til Foreningen Tryggere Ruspolitikk sin landskonferanse. Konferansen er åpen for alle medlemmer og engasjerte mennesker som vil jobbe med FTR og en mer human og trygg ruspolitikk.

Konferansen starter tidlig på lørdagen og avsluttes søndag formiddag og vil inneholde foredrag om tema relevant for FTR i 2019, samt workshops og skolering. Mer informasjon om agenda kommer, men vi ser frem til en sosial og informasjonsrik helg!

Det er viktig at dere melder dere på i god tid slik at vi får oversikt over hvor mange som kommer. For å melde seg på må du sende en e-post til anna.hoifodt@rusreform.no som inneholder:

Emne: Påmelding Landskonferansen
1. Fullt navn
2. Tilhører du et lokallag? Fagkomiteen? Representantskapet? Medlem i FTR? Andre organisasjoner?
3. Matallergier?

Ps: Du kan også skrive inn i e-posten om du ønsker å bidra med noe til konferansen: mat, ideer til fest på kvelden, praktiske oppgaver, ta vare på noen som kommer utenbys?

Vi gleder oss!

View Event →
Hva bør være fremtidens ruspolitikk?
Mar
29
5:00 PM17:00

Hva bør være fremtidens ruspolitikk?

Ina Roll Spinnangr og Dagfinn Hessen Paust (Leder og nestleder av Foreningen Tryggere Ruspolitikk) kommer til Trondheim for å snakke om rusreformen, om veien videre og hvorfor arbeidet for en tryggere og mer human ruspolitikk er så viktig. Det blir lett servering kl.17.00 og mulighet til å sosialisere seg med styret i FTR Trøndelag, foredragsholderne og andre reformvennlige mennesker etterpå.

Møt oss hos Tulla Fischer, Kongensgate 8

View Event →
Rusreformfredag med kanelboller
Mar
22
5:00 PM17:00

Rusreformfredag med kanelboller

Velkommen til Rusreformfredag på Kulturhuset i Stavanger!
Leder og nestleder av Foreningen Tryggere Ruspolitikk kommer til byen for å snakke om hvorfor vi må gå bort fra skremselspropaganda og over på skadeforebyggende informasjon og tiltak, hvorfor "just say no"- kommunikasjon aldri vil fungere og hvordan vi bør jobbe annerledes enn i dag for å redusere skader knyttet til rusmiddelbruk i samfunnet.

View Event →
Hvordan påvirker dagens ruspolitikk unges forhold til politiet?
Feb
14
7:00 PM19:00

Hvordan påvirker dagens ruspolitikk unges forhold til politiet?

Sted: Skatten, Tøyen Torg

Agenda:

19:00 Velkomst og musikkinnslag v/ rapper Flexi Aukan
19:10 Forsker Randi Solhjell fra politihøgskolen presenterer sin forskning om at minoritetsungdom oftere blir stoppet av politiet.
19:30 TBA
19:40 Pause
19:45 Panelsamtale:
1. Jan Erik Bresil (styreleder i Norsk Narkotikapolitiforening og politioverbetjent)
2. Umar Ashraf, Minotenk, medforfatter av boken "Kjære bror".
3. Mohamed Abdi (lærer og skribent)
4. TBA
5. Bård Dyrdal (styreleder i LEAP Scandinavia og politioverbetjent)
20:15 Åpen mikrofon: Egne historier og spørsmål fra salen.

View Event →
Faglig vorspiel: Chemsex, dragshow og sofasamtale med sexarbeidere!
Nov
29
6:00 PM18:00

Faglig vorspiel: Chemsex, dragshow og sofasamtale med sexarbeidere!

29. november blir det faglig vorspiel på Uhørt i Oslo! Det blir debatt om den nye anbudsordningen for hiv- og LAR-medisiner, samt diskusjon om chemsex: når skeive menn kombinerer sex og illegale rusmidler. Dragshow holdes av House of Divas og kvelden avsluttes med en sofasamtale med sexarbeidere, i tillegg til Open Mic med sexarbeidere.

View Event →
Forskerdebatt: Hvor skadelig er cannabis?
Oct
26
6:30 PM18:30

Forskerdebatt: Hvor skadelig er cannabis?

TEMAMØTE: Hvor skadelig er cannabis og hvilken politikk kan redusere skadene?

Program:
17.30 Ruspolitisk mingling
17.55 Velkomst og introduksjon av Foreningen Tryggere Ruspolitikk
18.00 Hvor skadelig er cannabis? - Professor Svend Davanger
18.30 Hvor skadelig er cannabis? - Forsker Amir Englund
19.00 Pause
19.10 Panelsamtale/debatt: Hva slags politikk vil begrense skadene mest?
19.45 Skadereduserende råd fra Rusopplysningen.no, fremført av lege Andreas Wahl Blomkvist
19.55- 20.00 Avslutning

View Event →
Hvordan sopp brukes som rusmiddel - Åpen medlemskveld med Klaus Høiland
Oct
11
6:00 PM18:00

Hvordan sopp brukes som rusmiddel - Åpen medlemskveld med Klaus Høiland

  • 22 Skippergata Oslo, Oslo, 0154 Norway (map)
  • Google Calendar ICS

Møt Foreningen Tryggere Ruspolitikk på åpen medlemskveld med Professor Klaus Høiland. Professor Høiland er mykolog og vil over 45 minutter ta oss inn i soppens verden, og fortelle hvordan sopp brukes som rusmiddel. Brukte egentlig vikingene fluesopp? Hva brukte Koryakkene i Sibir? Han går videre til Amerika med sine kulturer for hallusonogene sopper, og til slutt til Norge med vår Spiss fleinsopp.

Kafeen har både matservering og drikke. Foredraget er gratis og det blir uformell sosialisering etterpå.

Vel møtt!

View Event →
Avkriminalisering - hva skjer?
Oct
2
to Oct 3

Avkriminalisering - hva skjer?

  • Sparebanksgate 2 5017 Bergen (map)
  • Google Calendar ICS

Blir det lov å røyke cannabis i parken? Hvor mye MDMA kan man ha i lommen før man blir arrestert? Hva skjer med dem som blir tatt av politiet etter regjeringens reform? Og hvordan kan vi i Foreningen Tryggere Ruspolitikk være med å forme retningen slik at mennesker i alle deler av samfunnet tar minst mulig skade av ruspolitikken som skal føres etter en reform?

Foreningen Tryggere Ruspolitikk sin leder Ina Roll Spinnangr, og nestleder Dagfinn Hessen Paust kommer til Bergen for å fortelle om hvordan de jobber for å påvirke regjeringens nye rusreform. Det blir lett servering i en avslappet atmosfære, og mulighet for å stille spørsmål og møte andre hyggelige folk som er interessert i rusreform.

View Event →
Rusreformkonferansen 2018
Aug
21
8:30 AM08:30

Rusreformkonferansen 2018

I 2018 skal vi arrangere en ruspolitisk konferanse med nasjonalt innretning, da vi ser et behov for å fokusere på Norge i året som kommer. De fleste norske partier snakker om behovet for en “rusreform”, og flere partier har programfestet at de ønsker å flytte ansvaret for oppfølging av rusmiddelbrukere fra justis- til helsesektoren.
 
Flere partier trekker også Portugal frem som et forbilde. Samtidig ser vi et behov for mer kunnskap om hva Portugalmodellen er, hvilke deler av den som har fungert og ikke, hva vi kan lære av den og hvordan den kan forbedres ved en eventuell norsk rusreform.

Konferansen er rettet mot politikere, ansatte i helse- og justismyndighetene, kommunesektoren og aktører innen rusfeltet (som brukerforeningene, interessepolitiske foreninger og behandlingsinstitusjoner mfl). Hensikten er å bidra til økt kunnskap, interesse og engasjement for hvordan vi best kan forebygge rusproblemer gjennom en norsk rusreform der brukere møtes med tilbud om hjelp fremfor kriminalisering.

View Event →
Hva skal være politiets rolle etter rusreformen?
Jun
4
5:00 PM17:00

Hva skal være politiets rolle etter rusreformen?

Det er flertall på Stortinget for en rusreform der ansvaret for rusbrukerne overføres fra Justis til Helsedepartementet. Rusreformutvalget, som skal utrede hvordan dette skal skje i praksis, og hvilke lovendringer som er nødvendige, er snart i gang med sitt arbeid. Endringene vil i stor grad berøre politiet, og spesielt de forebyggende enhetene som jobber opp mot barn og ungdom.

View Event →