Back to All Events

Kampen fortsetter - vi inviterer til markering av Rusreformdagen 2. juni

  • Tryggere Ruspolitikk Eidsvolls plass Oslo, Oslo Norway (map)

Den 2. juni arrangerer vi den andre markeringen på den norske Rusreformdagen. Den 2. juni 2021 demonstrerte rusreformbevegelsen i flere byer da vi visste at avkriminalisering kom til å bli stemt ned i Stortinget den 03. juni 2021. Vi har ikke tid til å vente, vi krever en rettferdig rusreform nå.

Vår felles kamp for en rusreform er en kamp for menneskerettigheter. Ingen kan dokumentere at straff forebygger rusproblemer, men det er godt dokumentert at det skader og rammer sosialt skjevt. Vi må derfor fortsette arbeidet mot en ikke-stigmatiserende rusreform som ikke som skiller mellom «verdige» og «uverdige», og de som «fortjener hjelp» og som «fortjener straff».


Bli med i markeringen, og vis din støtte!


Arrangører: Preventio, Foreningen Tryggere Ruspolitikk, Tryggere Ungdom, RIO - en landsdekkende brukerorganisasjon på rusfeltet, Chemfriendly, PION, Psynapse, NormalNorge, RUSken Interesseorganisasjon, Marborg, Stiftelsen Rettferd, Law Enforcement Action Partnership (LEAP) Scandinavia, Spero, Akt kompetanse, Pascan, SON-Straffedes organisasjon i Norge, HivNorge.

Later Event: 21 September
Legaliseringsaften med Normal