Back to All Events

Faglig vorspiel: Chemsex, dragshow og sofasamtale med sexarbeidere!

Faglig vorspiel til verdens aidsdag 2018! Arranger av HivNorge, Sexarbeidernes interesseorganisasjon (PION) og Foreningen for Human Narkotikapolitikk (FHN).

29. november blir det faglig vorspiel på Uhørt i Oslo! Det blir debatt om den nye anbudsordningen for hiv- og LAR-medisiner, samt diskusjon om chemsex: når skeive menn kombinerer sex og illegale rusmidler. Dragshow holdes av House of Divas og kvelden avsluttes med en sofasamtale med sexarbeidere, i tillegg til Open Mic med sexarbeidere.

Tid og sted:
29. november klokken 18-21
Uhørt, Torggata 11, 0181

Merk: Det blir totalt foto- og videoforbud. Dette er for å beskytte anonymiteten til sexarbeiderne. Arrangørene samarbeider med vaktene på Uhørt for å håndheve dette. Eventuell presse må avtale sin tilstedeværelse med arrangørene på forhånd.


**


For de som ønsker å lese mer om kvelden:

HIV- OG LAR-MEDISINER PÅ ANBUD!
Først ut blir det samtale om den nye ordningen for hiv-medisiner og LAR-medisiner. Sistnevnte er medisiner personer avhengig av heroin tar for ikke å ta heroin. Den nye legemiddelordningen har satt både medisinene til personer som lever med hiv, og heroin-avhengige ut på anbud. Det betyr at gamle medisiner med bivikninger og virkning man ikke ønsker, nå blir tilbudt hiv-positive og heroin-avhengige. Det har kommet sterk kritikk, blant annet fra Infeksjonsmedisinsk forening, at de ikke anbefaler leger å følge anbudet på til hiv-medisiner.

CHEMSEX: NÅR MSM KOMBINERER SEX OG ILLEGALE RUSMIDLER – HVORDAN SØRGE FOR AT MAN RUSER SEG PÅ TRYGGEST MULIG MÅTE?
Når menn som har sex med menn(MSM) kombinerer sextreff med illegale rusmidler har dette fått betegnelsen «chemsex». På faglig vorspiel blir den første norske studien om chemsex presenterer, deretter blir det diskusjon om hvordan man praktisk kan arbeide for at folk ruser seg på tryggest mulig måte. 

DRAG SHOW
Tatjana Sapphire, Tanja McKenzie Mckenzie og Pollyesthér fra House of Divas holder i anledning et dragshow, og temaet blir selvsagt rus.

SOFASAMTALE MED SEXARBEIDERE
Er du nysgjerrige på hva som opptar sexarbeidere i hverdagen? Har du lyst til å høre en morsom og hyggelig samtale mellom menn og kvinner som selger sex? Da bør du få med deg sofasamtalen!

Helt på tampen åpner vi scenen for sexarbeidere som vil ta ordet med Open Mic for Sexarbeidere.

Merk: Det blir totalt foto- og videoforbud. Dette er for å beskytte anonymiteten til sexarbeiderne. Arrangørene samarbeider med vaktene på Uhørt for å håndheve dette. Eventuelle presse må avtale sin tilstedeværelse med arrangørene på forhånd.

**

PROGRAM OG PANELER (oppdateres fortløpende):
1800 – 1845 Debatt om hiv-medisiner og LAR-medisiner på anbud

Leif-Ove Hansen, styreleder i HivNorge
Reinardt Flø, legemiddelfirmaet GSK
Line Storesund Rondan, legemiddelfirmaet GSK
Arild Knutsen, styreleder i Foreningen for human narkotikapolitikk
Ingvild Endestad, leder Fri.

Ordstyrer: Anne-Karin Kolstad.
1845 – 1900 Pause
1900 – 1940 Chemsex: når MSM kombinerer illegale rusmidler med sex. – Hvordan sørge for at man ruser seg på tryggest mulig måte?

Med:
Åsa Haugstvedt fra Olafiaklinikken,
Rigmor C. Berg, fra UiT og Folkehelseinstituttet.
Jim DeVillè, daglig leder Elsker bar
Andreas Ihlang Berg, dragartist
Aksel Skorm Mena Refsdal, Chemfriendly
Krisztian Rozsa, Skeiv Verden

Ordstyrer: Ina Roll Spinnagr, Foreningen Tryggere Ruspolitikk
1945 – 2000 Dragshow med House of Divas
2000 – 2100 Sofasamtale med sexarbeidere og Open Mic med sexarbeidere.

Tid og sted:
29. november klokken 18-21
Uhørt, Torggata 11, 0181

Merk: Det blir totalt foto- og videoforbud. Dette er for å beskytte anonymiteten til sexarbeiderne. Arrangørene samarbeider med vaktene på Uhørt for å håndheve dette. Eventuell presse må avtale sin tilstedeværelse med arrangørene på forhånd.

Arrangører for årets faglige vorspiel til verdens aidsdag er HivNorge, Sexarbeidernes interesseorganisasjon (PION) og Foreningen for Human Narkotikapolitikk (FHN)

Earlier Event: November 28
Workshop om testing av syntetiske rusmidler
Later Event: January 18
Hvordan forbedre Rusomsorgen?