Halldora Mogensen er årets vinner av Rusreformprisen!

Hun kan få stor betydning for hvorvidt Island får en bedre ruspolitikk, mener Hallvar Hyldbakk, styreleder i Tryggere Ruspolitikk.

Hvert år deler Foreningen Tryggere Ruspolitikk ut Rusreformprisen til en person eller aktør som har gjort en særlig innsats for å påvirke norsk eller nordisk ruspolitikk i progressiv retning. Prisen ble delt ut i år i forbindelse med Nordic Reform Conference, som foreningen arrangerte på Røverstaden i Oslo 29. og 30. september.

I år gikk prisen til Halldora Mogensen, som sitter i parlamentet på Island for Piratpartiet. Hun har gjennom mange år vært ansiktet til avkriminalisering på Island, og har foreslått det tre ganger i parlamentet. Det siste forslaget har ikke blitt stemt over enda, men det virker mer sannsynlig med gjennomslag nå enn noen gang før.

“Halldora har sørget for å holde ruspolitikk på dagsorden i flere år, når andre enten har satt seg på bakbeina eller forblitt tause” forteller Hallvar Hyldbakk.

“Arbeidet hun og Piratpartiet har gjort på feltet, er til stor inspirasjon for rusreformbevegelsen i hele Norden. De har vist at gjennomslag er mulig, og minnet oss på at ruspolitikken tross alt beveger seg i riktig retning.”

"Jeg føler meg beæret og takknemlig. Kampen for skadereduksjon i narkotikapolitikken har vært en utrolig reise," sier Halldora Mogensen. "Det har ikke bare handlet om en endring i politikken, men også en endring i allmennhetens bevissthet og forståelse av rusbruk og rusrelaterte problemer. Vi har fått til så mye de siste 3 årene at jeg tror at en politisk endring er uunngåelig og rett rundt hjørnet."