Back to All Events

Kunstutstilling: Straff skader


  • Foreningen Tryggere Ruspolitikk 14 Skippergata Oslo, Oslo, 0152 Norway (map)

Kunstutstilling til inntekt for rusreformen 2021: Straff skader

Helseminister Bent Høie kommer til Shoot Gallery 15. februar kl. 10.00 for å åpne kunstutstillingen Straff skader. Utstillingen finansieres av Ferd og Shoot Gallery, og alle inntektene fra salg av bilder går uavkortet til kampanjen med samme navn som skal vises i syv byer med støtte til Regjeringens rusreform. Bildene som selges, tatt av fotograf Pernille Sandberg, er de samme som skal brukes i kampanjen, og hvert bilde forteller en historie basert på ekte hendelser.

Straff er samfunnets sterkeste virkemiddel for å vise avsky overfor en handling. Det er et tiltenkt onde som er ment belastende og stigmatiserende og rammer de mest sårbare blant oss hardest. Gjennom kunsten formidles de negative konsekvensene både straffen i seg selv og frykten for straff får for rusmiddelbrukere, ved å forverre deres psykiske helse, drive dem til desperate handlinger og heve terskelen for å be om hjelp.

Kampanjen er utviklet av Foreningen Tryggere Ruspolitikk og Tryggere Ungdom med støtte fra Ferd, RIO, Marborg, Normal, Psynapse, LEAP Scandinavia, Chemfriendly, Pion, Rusken Recovery og Shoot Gallery. Alkemist har stått for designet.

Smittevernhensyn ivaretas, og vi ber alle ha med munnbind. Ta med varme klær siden det kan bli litt venting utenfor.

ÅPNINGSPROGRAM

  • Gallerieier Helene Gulaker Hansen og Ferd-eier Johan H. Andresen ønsker velkommen

  • Åpning av utstillingen ved helseminister Bent Høie

  • Historien bak bildet med den tomme sengen, Knut Røneid

  • Hvorfor er rusreformen så viktig?
    Kamzy Gunaratnam, nestleder i Oslo AP

  • Takk på vegne av alle organisasjonene som står bak kampanjen, ved Ina Roll Spinnangr, leder av Foreningen Tryggere Ruspolitikk

Flere Stortingspolitikere vil delta selv om de ikke står oppført i programmet.

Earlier Event: 21 January
Lanseringswebinar Preventio