Back to All Events

Rusreformkonferansen 2018

  • Vika kino 14 Ruseløkkveien Oslo, Oslo, 0251 Norway (map)

I 2018 skal vi arrangere en ruspolitisk konferanse med nasjonalt innretning, da vi ser et behov for å fokusere på Norge i året som kommer. De fleste norske partier snakker om behovet for en “rusreform”, og flere partier har programfestet at de ønsker å flytte ansvaret for oppfølging av rusmiddelbrukere fra justis- til helsesektoren.
 
Flere partier trekker også Portugal frem som et forbilde. Samtidig ser vi et behov for mer kunnskap om hva Portugalmodellen er, hvilke deler av den som har fungert og ikke, hva vi kan lære av den og hvordan den kan forbedres ved en eventuell norsk rusreform.

Konferansen er rettet mot politikere, ansatte i helse- og justismyndighetene, kommunesektoren og aktører innen rusfeltet (som brukerforeningene, interessepolitiske foreninger og behandlingsinstitusjoner mfl). Hensikten er å bidra til økt kunnskap, interesse og engasjement for hvordan vi best kan forebygge rusproblemer gjennom en norsk rusreform der brukere møtes med tilbud om hjelp fremfor kriminalisering.

Earlier Event: 9 June
Kunst for tryggere ruspolitikk
Later Event: 2 October
Avkriminalisering - hva skjer?